Германци искат край на еврозоната

  • 15 април 2013 09:28

  • 1484
  • 1
Германци искат край на еврозоната
©

Нова германска партия иска разпускане на еврозоната, предаде Би Би Си.


Във Федералната република проведе учредителен конгрес на партията "Алтернатива за Германия". Политическата формация призова държавите от еврозоната да се откажат от еврото и да се върнат към националните си валути. Анализатори посочват, че новата партия надали ще има широка подкрепа, но може да привлече гласоподаватели, разочаровани от канцлера Ангела Меркел на парламентарните избори през есента. Според лидера на Алтернатива за Германия Бернд Люке заради еврото жителите на южната част на Европа изказват своята омраза към най-голямата икономика в 17-те държави в еврозоната и сравняват съвременна Германия с нацистите. "Евровалутата претъпя крах", допълва той. В същото време политикът подчертава, че не е против запазването на Европейския съюз.

Последни проучвания новата партия може да получи 7% от гласовете (бариерата на влизане в парламента е 5 на сто), още 17% от германците обмислят дали да дадат подкрепа за Алтернатива за Германия. В същото време около 2/3 от гражданите на страната подкрепят еврото.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1484 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.05.05 | 00:34

1
Германците трябва да поискат край на Европейския съюз и възстановяване статута на Германия в РАЙХ! Защото по документи Германия е все още Райх, а не република! Спасението ще дойде от арийската раса!

Добави коментар

Водещи новини