Френският външен министър: Нямам сметка в Швейцария

  • 08 април 2013 09:51

  • 542
  • 0
Френският външен министър: Нямам сметка в Швейцария
©

Френският външен министър Лоран Фабиюс официално опроверга "слуха, разпространен от всекидневника "Либерасион", в чийто брой от понеделник му се "приписва сметка в Швейцария". Министърът добави, че ще си търси правата в съда, предаде АФП.

"Официално опровергавам слуха, разпространен от "Либерасион" в броя му от понеделник, 8 април, който ми приписва притежанието на сметка в Швейцария. Той не почива на никаква реална база и е изцяло необоснован", пише Фабиюс в комюнике. Той информира, че е упълномощил адвоката си да задейства юридически процедури, които да установят истинността на опровержението "и да спрат разпространението на тези лъжливи и клеветнически информации".

Френският всекидневник пише в заглавие на първата си страница "Случаят Каюзак: кошмарът продължава" и заявява, че Лоран Фабиюс отрекъл пред него "да притежава сметка в Швейцария". В дълга статия, озаглавена "Възможна афера Фабиюс парализира Елисейския дворец", вестникът не пише нищо, което да сочи, че външният министър има подобна недекларирана сметка - само изтъква, че новинарският сайт Mediapart "проучва (тази) следа". Тъкмо този сайт осигури през декември доказателства, че тогавашният френски министър на бюджета Жером Каюзак има банкова сметка в Швейцария. Този стожер на социалистическото правителство в крайна сметка подаде оставка на 19 март, три часа след като прокуратурата заяви, че започва разследване за данъчни измами, напомня АФП.

Последвайте канала на

БТА
542 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини