Тройно самоубийство заради кризата потресе Италия

  • 06 април 2013 06:44

  • 3447
  • 6
Тройно самоубийство заради кризата потресе Италия
©

Семейна двойка от Италия се самоуби, защото не можела да плаща наема на къщата си, предаде АФП.


Драмата се разиграла в селцето Чивитанова, в областта Марке. Съседи намерили 62-годишния Ромео Дионизи и на 68-годишната Анна Сопранци обесени в дома им. Преди да посегнат на живота си, те оставили бележка пред вратата на гаража с инструкции къде да бъдат намерени телата им. Пенсионерката получавала едва 500 евро месечно, докато съпругът й бил жертва на неотдавнашната реформа на пазара на труда.Той бил съкратен, но все още нямал право да се пенсионира, нито да получава обезщетение за безработица, според една от клаузите на реформата. Започнал работа като зидар, но от септември не е получавал заплата.

Когато научил за двойното самоубийство, братът на Анна -Джузепе Сопранци, на 73 години, се хвърлил от мъка в морето. Малко по-късно спасителите извадили трупа му.

Последвайте канала на

БТА
3447 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.05.20 | 10:58

1
едва 500 евро месечно - че то значи всички БГ пенсионери трябва да се самоубият ако гледат от тях.
Джак Спароу

2014.12.29 | 11:47

6
ако дават 400 евро за квартира как мислиш?

2014.12.29 | 11:46

4
Въй, въй колко много хора са ти харесали коментара в който няма грам правота. Коментар на първолак, който не мисли, а само пише. В Италия моето момче, тия пари са едно голямо нищо за месечен доход. Там за да се стабилизират нещата, заплатата им трябва да е 1500 евро, че и повече. На жената са и давали 500 евро, с които не можеш да покриваш сметки и да се храниш, че и друг човек да храниш. Тук говорим за съвсем различен стандарт. Тръгна да сравняваш България с Италия. Едно е евро, а друго левове. Цените са съвсем други. Абе мислете преди да пишете. А толкова много хора са харесали какво си писал, значи и те не са наясно за какво иде реч. Е така герб пак ще спечели с такива овце, дори няма да се налага да фалшифицират нищо

2014.12.29 | 11:47

5
Е това ни готвят и нашите управници.Всеки да тегли заем за саниране и после като не може да го връща ще бъде изгонен от съдия-изпълнител от дома си.Следва бесене ....
666

2014.12.29 | 11:45

3
Парите като цифри са нищо. Важна е стоинота която имат,а тя се определя от много фактори наречени с едно име икономика.Тези неща на повечето хора не са им ясни а и няма защо да са.Все пак не може всички да сме икономисти.Проблема е че хората икономистите които са учели за това в днешно време са тизи които ние наричаме банкери и лихвари на които не им дреме за нищо друго освен за трупането на печалби на всяка цена и с цената на всичко дори и човешки животи.Алчноста на тези банкери доведе до това което е в момента.Изходът от това е воина или срив(рестартиране на паричната система)това е мое мнение подчертавам.За съжаление нито един от върянтите не е добър за обикновения човек но ние според мен сме вече във воина.Воина за хляб и собственото ни оцеляване.

2014.12.29 | 11:45

2
Затова пък на банките им наливат милиардите с маркуч в гушата. А хората да го духат. Тази Европа ни разказа играта на всичките! Няма един нормалем човек в европейския съюз, на който да не му е дотегнало от тия скапани диктатори в Брюксел!

Добави коментар

Водещи новини