Дейвид Камерън под обсада заради войната срещу българи и румънци

  • 26 март 2013 07:31

  • 1463
  • 1
Дейвид Камерън под обсада заради войната срещу българи и румънци
©

Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. беше на път да се сблъска с Брюксел, общинските съвети и лекарите, след като обяви плановете да ограничи правата на имигрантите. В своята реч премиерът заяви решимостта си да сложи край на „мекушавата" репутация на Великобритания.

Но предложенията да ограничи достъпа на имигрантите до Националната служба по здравеопазване и жилищното настаняване провокираха враждебна реакция от страна на лекарите и местните власти. Чуха се също предупреждения, че всеки план, който съдържа ограничения за имигрантите на достъпа им до социалната система, ще провокира правни действия от Брюксел, пише „Дейли мейл".

Камерън заяви, че е решен да се бори с всички, които се опитат да блокират реформите, включително и от Брюксел.

Но докато „Даунинг стрийт" се мъчеше да разясни влиянието на промените, критиците отхвърлиха пакета като илюзорен и предупредиха, че новите мерки ще направят малко за ограничаването на очаквания наплив имигранти от Румъния и България следващата година.

Имиграцията, заедно с икономиката, оглавява списъка на обществените опасения във Великобритания. В тежки времена хората неизбежно се притесняват повече от конкуриращите ги имигранти за оскъдните работни места, жилищното настаняване и достъпа до публични услуги. С падането на ограниченията пред българите и румънците да работят в Обединеното кралство от следващата година тези опасения вземат надмощие, коментира „Файненшъл таймс".

Всички основни политически партии напоследък затегнаха своя курс по отношение на имиграцията. Последният партиен лидер, който направи това, беше Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г.. В своя реч в понеделник премиерът призова за ограничения за социалните услуги и помощи, които имигрантите ще имат право да получават. Отворен за чуждестранните таланти, той в същото време спори, че Великобритания не трябва да бъде „мекушава" за „туристите, дошли за социални помощи".

Тук е налице подтекст. Камерън се бори с проблем, който сам си създаде. Премиерът е изправен пред опасността да не изпълни поставената от самия него цел да съкрати нетната имиграция до „десетки хиляди" до 2015 година. Тази цел винаги е зависела от обстоятелствата, с оглед на неспособността на Великобритания да контролира както имигрантския поток от ЕС, така и броя на британците, които избират да емигрират. Но опасенията, че тази цел може да бъде изпусната, в комбинация с тревогата за скока в популярността на Британската партия за независимост, която поддържа твърд курс срещу имиграцията, доведоха до това, че някои членове в правителството призоваха за промени в директивата за свободно движение на ЕС, за да се държат имигрантите извън Острова.

Последвайте канала на

Novini.bg
1463 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.04.01 | 11:26

1
Великобритания се напълни с всякакви папуаси, сега българите са им виновни.

Добави коментар

Водещи новини