ЕС скръцна за руските визи

  • 21 март 2013 16:15

  • 1821
  • 2
ЕС скръцна за руските визи
©

Жозе Мануел Барозу предупреди Русия, че няма да има напредък към безвизов режим без напредък в областта на човешките права, предаде Франс прес, позовавайки се на интервю с председателя на Европейската комисия, публикувано днес в руския в. "Комерсант".

Водим градивен диалог по визовия въпрос (. . .), но е важно руските ни партньори да вземат мерки в договорените от нас области като борбата с корупцията, прането на пари, сигурността на личните данни, правата на човека, заявява Барозу в интервюто. На този етап би било вредно да определяме дата за влизане в сила на безвизов режим на движение, допълва председателят на ЕК, който участва в двудневна среща в Москва с руските ръководители в рамките на сътрудничеството между Русия и Европейския съюз.

Изказването на Барозу е в отговор на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, който на среща на върха в Брюксел през декември миналата година настоя за въвеждане на безвизов режим. Русия от години преговаря с ЕС за премахване на визите и редовно критикува Брюксел, че политизира въпроса. През 2011 г. беше приет план за поетапно преминаване към свободно движение, който освен темите за сигурността на паспортите и борбата с нелегалната имиграция, включва условия, свързани с човешките права и правовата държава.

Последвайте канала на

БТА
1821 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ръжена

2013.05.09 | 19:47

2
И без това има прекалено много руснаци в Б-я. Остава да махнат и визите. Руснаците изкупиха Черноморието. В Смядово са се заселили 40 воени семеиства от СПЕЦНАЗ . Че те могат и преврат да направят. Историята ни е пълна с примери.

2013.05.09 | 19:47

1
kakvi vizi, kakvi 5 kopeiki sanuvat smradlivite rusnazi ?!? evropa si znae, 4e 6te ima problemi s novite huni.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини