Банките в Кипър затварят до вторник

  • 20 март 2013 20:05

  • 1322
  • 3
Банките в Кипър затварят до вторник
©

Банките в разтърсения от дългове Кипър ще останат затворени най-рано до вторник, съобщиха от Централната банка. По-рано Никозия издаде постановление, според което банките няма да отворят врати в четвъртък и петък, предаде АФП.

При положение, че понеделник е почивен ден за банките, няма начин те да започнат отново работа преди вторник. Кипърските банки са затворени от събота, за да се предотврати изтеглянето на пари от тях, след като правителството постигна споразумение за спасителен заем от ЕС, според което депозитите трябваше да бъдат обложени с данък.

Тази мярка по-късно беше отхвърлена от парламента на страната.

Последвайте канала на

Novini.bg
1322 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
циника

2013.03.21 | 09:42

1
абе те много работят в Кипър бре та почиват и в понеделник, после пари нямали, ами не са ги изработили тия мързели пък сега пак Меркел чакат да им даде. :))) през крив макарон май :)))
Гай Баньо

2013.03.21 | 11:24

3
Колко е доволен само Бай Ганьо,че в Кипър не работели. Прост български боклук ти работи цял живот и пак ще си по-беден и жалък от неработещите в Кипър.
вили

2013.03.21 | 09:53

2
№1---Не се вълнувайте толкова за гърците!те ще се оправят!Мислете за България,,,,,,не да я разделяме на партии и всяка да гледа своите облаги,а да се вземат общи решения,не всяка партия да си взема заплатите от народа и да слага спирачка в колелото на водещата партия.Това никога няма да доведе до добро за народа.За твое уведомение на 18.03.цяла Гърция има приет празник "катара девтере"не е само за банките!!!!!

Добави коментар

Водещи новини