Папа Франциск за пръв път се обърна към вярващите и в "Туитър"

  • 17 март 2013 15:35

  • 981
  • 0
Папа Франциск за пръв път се обърна към вярващите и в "Туитър"
©

"Скъпи приятели, благодаря ви от сърце и ви моля да продължавате да се молите за мен. Папа Франциск" - това написа днес Хорхе Берголио на италиански в първото си послание в Туитър в папския профил @pontifex.

След избирането на папата аржентинец в сряда вечерта, папският профил в Туитър отново бе отворен и в него бе поместено кратко съобщение на латински: "Habemus Papam Franciscum" ("Имаме папа, Франциск").

Папският профил @pontifex в Туитър на Бенедикт Шестнайсети на девет езика беше затворен след оттеглянето му на 28 февруари в 20 часа, след девет месеца и половина съществуване.

От откриването на профила на 12 декември той привлече около 2,5 милиона "последователи", от които над милион и половина на английски. Туитовете (съобщенията) бяха преведени на италиански, испански, немски, френски, португалски, полски, арабски и латински. Десетият език трябваше да бъде китайският.

Смелото предизвикателство с профила в Туитър на Бенедикт Шестнайсети беше много обсъждано във Ватикана и в църковните среди. Според неговите поддръжници това е начин папата да влиза в диалог с младите поколения и да им предава евангелското послание.

Според други обаче папата ненужно се излага на показ в Туитър, където е обект на множество критики, обиди и непристойни шеги, без да може да им отговори.

Последвайте канала на

БТА
981 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини