Папата към журналистите: Имахте много работа, нали?

  • 16 март 2013 18:40

  • 892
  • 1
Папата към журналистите: Имахте много работа, нали?
©

"Имахте много работа, нали?", попита с усмивка Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март журналистите, които прие на специална аудиенция днес, предаде АФП. Той беше посрещнат с аплодисменти от представителите на медиите на Ватикана и на папския съвет за обществените връзки.

В началото той горещо благодари на медиите за "много професионалната им работа" през напрегнатия период след оставката на предишния папа Бенедикт XVI, предаде БТВ.

Новият глава на Католическата църква призова за „скромна църква за бедните”

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март потвърди временно на постовете им титулярите на дикастери (ведомства) на римската курия и иска да помисли, преди да извърши нови назначения или окончателно да потвърди досегашните.

Светият отец желае ръководителите и членовете на дикастерите да продължат да изпълняват временно функциите си, се изтъква в комюнике на Ватикана. Той иска да си даде време за размисъл, молитва и диалог преди всяко ново назначение или потвърждаване на поста.

Постът държавен секретар е един от най-старите и най-важните в римската курия. Титулярът му е смятан за премиер или за номер 2 във Ватикана.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
892 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.16 | 23:31

1
"много професионалната им работа" -sled kato ne sa go poitali za Bozhhite zapovedi i shto e to "Zvyara" !

Добави коментар

Водещи новини