Заплашиха СТО с бомба (обновена)

  • 12 март 2013 14:33

  • 1164
  • 0
Заплашиха СТО с бомба (обновена)
©

Сградата на Световната търговска организация бе евакуирана заради заплаха за поставена бомба.

Централата на Световната търговска организация (СТО), която днес бе частично евакуирана след заплаха за бомба, отново бе отворена за работа, след като полицията, използвала служебно куче, установи, че теренът е чист, предаде Ройтерс.

"Имаше човек, който се държеше странно и подозрително паркира колата си, човек, чието поведение бе особено странно", заяви говорителят на СТО Кейт Рокуел. Той посочи, че новата сграда на СТО е била евакуирана по съвет на швейцарската полиция. Много от търговските служители и други посетители на централата на СТО на брега на езеро не разбраха за иницидента, който продължи около 30 минути.

СТО е международна организация, създадена на 1 януари 1995 г. с договора от Маракеш, подписан на 15 април 1994 г., с цел да координира либерализацията на международната търговия. Тя е продължител на основаното през 1947 година Общо споразумение за митата и търговията. В СТО членуват 156 държави, които реализират над 97% от международната търговия в света, както и 30 наблюдатели, повечето от които се опитват да станат пълноправни членове

Последвайте канала на

1164 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини