"Уолстрийт джърнъл" осъди критиките срещу Мърдок

  • 18 юли 2011 19:33

  • 735
  • 0
"Уолстрийт джърнъл" осъди критиките срещу Мърдок
©

"Политически представители и наши конкуренти използват скандала с подслушванията от години в британското подразделение на Нюз корпорейшън, за да нападат "Уолстрийт джърнъл" и може би, за да накърняват свободата на печата като цяло", отбелязва американският вестник в редакционна статия.

Връщайки се към фактите, които вече доведоха до няколко ареста във Великобритания, включително на изпълнителната директорка на Нюз интернешънъл (британския клон на Нюз Корпорейшън) Ребека Брукс, "Уолстрийт Джърнъл" посочва, че "подслушването на телефони е незаконно" и подчертава, че британските власти трябва да гарантират спазването на закона.

"Фактът, че Скотланд Ярд не е действал, когато подслушванията са били разкрити преди години, е по-сериозен от самите подслушвания", посочва нюйоркският вестник, който допълва, че всички британски таблоиди са известни от няколко години с това, че купуват информация и плюят по известни личности.

Що се отнася до колегите-журналисти, които настояват политиците да унищожат Мърдок и Нюз корпорейшън, авторът на статията "изразява доверие в читателите, че ще различат търговските и идеологическите мотиви на нашите конкуренти-критици."

Последвайте канала на

Десислава Станева
735 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини