В Рим се провежда конференция по проблемите на СПИН

  • 17 юли 2011 21:11

  • 968
  • 0
В Рим се провежда конференция по проблемите на СПИН
©

За шестата международна конференция по проблемите на болестта в Рим се събраха около 5000 учени и специалисти от областта на медицината и здравеопазването от 190 страни.

Конференцията ще продължи четири дни, по време на които участниците имат намерение да обменят опит относно последните научни открития в борбата стрещу СПИН и да призоват правителствата и международните донори да продължават да инвестират средства за научни изследвания в тази област.

От организацията "Лекари без граници" с разочарование съобщиха, че за последните две години, поради икономическата криза, много страни са намалили финансирането на научни програми срещу СПИН.

Представители на Ватикана приканиха да се гарантира лечение на заразените в бедните страни, особено в Африка.

Според изнесените на конференцията данни, за последните 30 години, откакто беше открит първия случай на СПИН, болестта е отнела живота на 25 милиона души, а в момента серопозитивните по света са над 40 милиона.

Подчертавайки успехите в борбата с болестта, особено в развитите страни, участниците във форума призоваха за повече превентивни мерки и кампании за преодоляване на предразсъдъците в обществото към заразаните с вируса хора.

Последвайте канала на

968 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини