Фаворитът на италианските избори изключи възможността да се коалира с Берлускони

  • 21 февруари 2013 21:52

  • 773
  • 0
Фаворитът на италианските избори изключи възможността да се коалира с Берлускони
© Снимка © Getty Images/Guliver

Левоцентристки лидер, който се очаква да спечели макар и с малко предстоящите италиански избори, отхвърли днес възможността да се обедини със Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 срещу партия на протеста, водена от популярен комик, предаде ДПА.

Лидерът на Демократическата партия Пиерлуиджи Берсани води в социологическите проучвания, но прогнозите са, че неговата коалиция няма да успее да вземе достатъчно места в Сената. Дори ако влезе в труден съюз с отиващия си премиер центрист Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна, той ще може да си осигури съвсем крехко мнозинство. Като алтернатива прозвучаха предложения да продължи коалицията за национално единство, която подкрепяше Монти през последните 14 месеца. В нея влизат Демократическата партия, подкрепящи Монти центристи и консервативната формация на бившия премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29.

Берсани заяви по Радио РАИ, че за Италия няма да е добре да има голяма коалиция. Имаме нужда от управление, което да донесе промяна, а не парализа, каза Берсани. Създаването на странен съюз между различни партии би имал смисъл единствено, за да се отстрани Бепе Грило, който не се кандидатира на тези избори, но чиято партия Движение "Пет звезди" участва. Утре се очаква движението да приключи предизборната си кампания с голяма улична акция в Рим, в която да се включат десетки хиляди.

Анализатори предричат, че движението на Грило може да спечели до 20 на сто от вота и да се окаже третата по важност сила след коалициите на Берсани и Берлускони, изпреварвайки центристите на Монти.

Последвайте канала на

БТА
773 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини