Тайна мрежа от компании замесена в скандала с конското месо

  • 17 февруари 2013 07:19

  • 3650
  • 3
Тайна мрежа от компании замесена в скандала с конското месо
©

Продължаващият скандал в Европа относно конското месо получи ново развитие, след като стана ясно, че ключови посредници, участващи в търговията, са използвали тайна мрежа от компании.

Тя е подобна на тази на трафиканта на оръжие Виктор Бут.

Нетърговската журналистическа организация „Проект за разследване на организираната престъпност и корупцията” разкри, че посредническата фирма „Draap Trading” играе централна роля в доставките на конско месо в Европа. „Draap” потвърди, че е закупувала конско месо от две румънски кланици. Компанията е продавала месото на френски преработвателни компании, включително „Спангеро”, която е доставяла от него и на „Комигел”. Последната на свой ред е произвеждала замразени храни за компанията „Финдус”, в чиито продукти бе открито наличие на 100% конско месо.

Доклад на организации, разследващи оръжейните доставки по света, представя доказателства, че „Draap” косвено е свързана с глобалната търговия на оръжие и Виктор Бут, пише „Обзървър”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3650 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
petkan

2013.02.17 | 22:37

3
многоооооооооо

2013.02.17 | 13:53

2
Тия са много назад - нашите и руските тайни мрежи се занимават с трафик на наркотици, оръжие, коли, хора, а европейските с конско месо...
bat pan4o

2013.02.17 | 13:02

1
И....ИИХИ...И.КОЛКО ЛИ КОНСКО МЕСО СЬМ ИЗЯЛ -ПОНЕЖЕ ЧЕСТО СИ КУПУВАМ СЬЗДЬРМА СМЕС С УЖ ТЕЛЕШКО.

Добави коментар

Водещи новини