Нов политически скандал избухна в Испания

  • 15 февруари 2013 21:48

  • 1207
  • 0
Нов политически скандал избухна в Испания
©

Испанското правителство обеща днес да разследва твърдения, че детективска агенция, която работила за политически партии,  шпионирала политици в Североизточна Каталония, предаде ДПА. Полицията ще "разнищи докрай" въпроса, каза вътрешният  министър Хорхе Фернандес Диас.

Според медийни информации детективската агенция е шпионирала през последните години политици от няколко партии, предприемачи, съдии и адвокати. Твърди се, че е работила за няколко политически сили.

Случаят стана обществено достояние, когато лидерът на консервативната Народната партия на премиера Рахой в Каталония  Алисия Санчес-Камачо съобщи в полицията, че неин разговор, воден в ресторант в Барселона през 2010 г., е бил записан. Полицейски служител, който преди работел за агенцията, е предал десетки папки с деликатно съдържание в полицията, според  испанския ежедневник "Паис".

Представителят на Испанската социалистическа партия в Каталония Пере Наваро призна, че партията му е наемала  детективската агенция, но каза, че било само по въпроси, свързани със сигурността.

Говорител на регионалното правителство в Каталония омаловажи скандала и каза, че донякъде е възможно целта му да е  отслабване на стремежите на областта за независимост от Испания.

Скандалът избухна след информациите, че Рахой и политици от НП са получавали тайни плащания от компании в продължение на  близо две десетилетия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1207 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини