Румъния: Скандалът с конското месо е расистки

  • 12 февруари 2013 16:53

  • 1490
  • 1
Румъния: Скандалът с конското месо е расистки
©

Скандалът с конското месо във Великобритания и други европейски страни мирише на расизъм, каза председателят на румънска асоциация на месопреработвателите пред Скайнюз.

Сорин Миня заяви пред агенцията: Погледнете на рома на улицата той е крадецът. Той трябва да бъде обвинен. По този начин ръководителят реагира на твърденията, че кланици в страната са доставили конското месо, което било подменено от няколко фирми в замразени продукти и представяно като говеждо заради по-ниската му цена. По-рано премиерът на северната ни съседка Виктор Понта също защити кланиците в Румъния и каза, че документацията на предприятията е законна.

Междувременно учени, цитирани от Скайнюз, посочиха, че освен конско месо, освен в говеждото може да бъде открито и в агнешко.
Скандалът гръмна в началото на месеца, когато в храна за мюсюлмански затворници, бе открито свинско, припомня агенцията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1490 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мен

2013.02.13 | 04:59

1
Хахахаах :) Резняците са грухали свинско здравата и после са ходили да се молят на оня боклук айлях ли е , лайнях ли е къв е не го знам :)

Добави коментар

Водещи новини