След 15 часа преговори: Бюджетът на ЕС е на предпоследната права

  • 08 февруари 2013 09:11

  • 705
  • 0
След 15 часа преговори: Бюджетът на ЕС е на предпоследната права
© gettyimages

Очертава се компромис между европейските лидери по бъдещия бюджет на ЕС до 2020 година след над 15 часа дебати и двустранни срещи, предаде АФП.

Разговорите, в които участва и премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, бяха прекъснати през тази нощ. По график те би трябвало да са се възобновили към 05:30 часа по Гринуич, уточни Франс прес. Президентът на ЕС Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в обяви, че "работи по споразумение" и че ще представи ново предложение за компромис по бюджета. Според редица европейски източници сумата на ангажиментите за кредитиране, която отговаря на разрешения таван, е 960 милиарда евро, а на кредитите за плащане или ефективните разходи за седемте идни години - 908 милиарда евро с възможността за марж за маневриране от 12 милиарда евро. "Очертава се малко по малко компромис. Той изглежда възможен, но все още не е станал факт", посочи френски неназован източник, цитиран от АФП.

Според редица европейски източници Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в е искал първоначално да предложи ангажименти за 960 милиарда евро и кредити за плащане за 913 милиарда евро. Френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 и германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се са се съгласили с тези две цифри в сряда вечерта, според участник в преговорите. Меркел и британският премиер

Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. обаче след това в четвъртък били посочили сума, която е значително под посочената за кредитите за плащане. Оланд, както и италианския премиер Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна са отказали заключителното споразумение да бъде диктувано от Великобритания, отбелязва АФП.

Последвайте канала на

БТА
705 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини