Бюджетът на ЕС пред провал

  • 07 февруари 2013 16:41

  • 853
  • 0
Бюджетът на ЕС пред провал
©

Надали ще бъде постигнато споразумение за бюджета на Европейския съюз за 2014-2020 г., предаде АФП.

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се изрази съмнение, че може да бъде постигнат компромис между европейските лидери, чиято среща трябва да определи финансовата рамка на 27-те през следващите седем години. "Все още не може да се каже дали ще има споразумение. Позициите на отделните страни все още значително се различават", каза Меркел. Германия е сред страните, които настояват за намаляване на разходите. Подобна позиция поддържа и Великобритания.

Премиерът на Обединеното кралство Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. посочи, че страната му ще се противопостави на проекта, ако не бъдат предвидени още съкращение в разходната част на бюджета. Предложението на Берлин и Лондон за рестрикции е подкрепено от няколко северноевропейски държави.

Италианският премиер Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна заяви позицията на своята държава. Рим ще се бори за икономически ръст и справедливост по време на срещата в Брюксел. Подобна позиция бе изказана и от френския президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12.

Чехия, от своя страна заяви, че ще използва правото си на вето.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
853 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини