Според ООН Украйна не е безопасна държава за бежанците

  • 06 февруари 2013 14:11

  • 670
  • 2
Според ООН Украйна не е безопасна държава за бежанците
©

Офисът за Украйна, Беларус и Молдова на Върховния комисарят на ООН за бежанците смята, че Украйна не е безопасна държава за бежанците, предаде Интерфакс.

„На този етап Украйна не може да се смята за безопасна държава за всички бежанци. Ние не можем да кажем, че системата работи изцяло и всички са защитени”, каза ръководителят на регионалното представителство Олдрих Андрисек пред журналисти в Киев.

Според него, Украйна трябва да доразвие законодателството си и да подобри гарантирането защитата и социализацията на бежанците.

Последвайте канала на

670 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Костянтин, Україна

2013.03.12 | 22:56

2
Беженцев надо принимать на тех условиях на которых принимали наши предки Запорожские казаки. Если человек готов принять православие и выучить украинский язык пусть живет с нами. Вот все правила.
Мен

2013.02.06 | 20:07

1
Ами предлагам всички да се върнат с чартърни полети до страните си да си ги оправят. Докато самолетите летят, на границата се слагат високи огради. На оградите да се сложат надписи - в тази страна няма да получите нищо - бежанците носят наказателна отговорност ако пресекат границата.

Добави коментар

Водещи новини