Белгийски вестник се възмути от антибългарската кампания на Острова

  • 01 февруари 2013 11:45

  • 1594
  • 2
Белгийски вестник се възмути от антибългарската кампания на Острова
©

Със заглавие "Да отвратиш кандидат-имигрантите" и подзаглавие "Шокиращо!" вестник "Либр Белжик" представя британската кампания срещу имигрантите от България и Румъния.

Белгийското издание уточнява, че читателите на британския вестник "Гардиън" са били насърчени да измислят пропагандни лозунги, които се очаква да бъдат използвани от правителството на премиера Дейвид Камерън. В статията са подбрани два примера - първият е сив екран, в чийто горен край с малки черни букви е изписано "Цветът на небето във Великобритания е такъв осем месеца в годината"; в
долния край жълт надпис гласи "Вместо това опитайте Маями".

Вторият пример е с червен екран, на който с огромни букви пише "Елате да чистите тоалетни", а в дъното с малък шрифт е добавено "Великобритания е пълна с ужасни работни места, на които назначаваме чужденци. Добре дошли!". Сред предложените слогани е цитиран този, който казва "Не идвайте в Обединеното кралство - вали през цялото време и заплатите са нищожни".

Белгийският вестник отбелязва, че плановете предвиждат тази кампания да бъде водена от британското правителство в България и в Румъния.

Последвайте канала на

БТА
1594 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Да си живеят в Англия. България е по-хубава.

2013.03.07 | 10:39

2
Аз пък не съм се затичал за Англия. И без това им мразя културата, езика, нравите, колониалната им политика, след англичанин трева не расте. Вижте французите. Те също са имали колонии, но там е било друго. Англичаните са били стока единствено в далечното минало, когато са били православни. И всичко хубаво, доколкото го има в тази нация, е останало от този период.
sofia

2013.03.07 | 10:39

1
fuck british nations

Добави коментар

Водещи новини