Съдбата на Ангела Меркел ясна на 22 септември

  • 01 февруари 2013 10:08

  • 849
  • 0
Съдбата на Ангела Меркел ясна на 22 септември
©

Правителството на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се ще предложи на президента Йоахим Гаук парламентарните избори да бъдат проведени на 22 септември, предаде РИА Новости.

Управляващата коалиция, съставена от Християндемократическата партия и Християндемократичния съюз (ХДП/ХСС)на Меркел и Свободната демократическа партия са постигнали споразумение за датата на парламентарния вот след дълги дискусии. Ако държавният глава одобри предложението на кабинета, парламентарните избори ще се проведат заедно с местния вот в централната провинция Хесен.

По социологически проучвания ХДП/ХСС получава доверието на 42% от германците, Свободните демократи имат одобрението на 4 на сто от избирателите. Опозиционните социалдемократи са подкрепени от 27% от гражданите на Федералната република, "Зелените" на 14%, "Левите" — 6%. За Пиратската партия ще гласуват 3 на сто, а за другите партия общо 4 на сто.

Изборите за федерален парламент се провеждат на всеки пет години. Минималният праг, който трябва да получат партиите, за да имат  представител в законодателното тяло е 4%.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
849 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини