Жерар Депардийо пак разгневи Франция

  • 31 януари 2013 12:31

  • 1441
  • 2
Жерар Депардийо пак разгневи Франция
©

Френският актьор Жерар Депардийо отново разбуни духовете в родината си, предаде РИА новости.

Звездата от филма Зелена карта е започнал да строи къща в северната провинция Нормандия. Той е получил от втори път виза за строеж на имот на площ от 250 кв.м. В намиращата се на брега на Ламанша община Трувил сюр Мер. Местните власти отначало отказали на Депардийо, защото строителството е трябвало да бъде извършвано на защитена територия. По разпоредбите новата постройка може само да бъде долепена до вече съществуваща сграда. Във второто си заявление артистът е посочил, че домът му ще се свързва с постройката чрез гаража и кметът се съгласил.

Когато обаче започнало изграждането на обекта срещу Депардийо скочили от дружеството Приятели на Трувил. Активисти обвиниха артиста, че разрушил част от зеления хълм, за да налее основите на имота си. Според активистите разрешителното за строеж е дадено незаконно, защото намиращите се на възвишението развалини не са постройка. Дружеството не смята да съди актьора, защото не може да си позволи адвокат и заради бавната процедура строителството може да бъде приключено до ключ, докато трае процесът.

Депардийо строи къщата си, въпреки че се изсели от родината заради данъка богатство, въведен от президента-социалист Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12. Актьорът си купи имот в съседна Белгия, а по-късно получи и руски паспорт от президента Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. Решението му да напусне родина предизвика остра реакция сред французите.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1441 2

Коментари 2

Добави коментар
1

2013.01.31 | 19:23

2
"Актьорът си стори къща в забранена зона" ....Е четете какво пишете де....

2013.01.31 | 19:23

1
може да е добър актьор ама иначе нещо май ... е за връзване

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини