ЕК контролира датския граничен контрол

  • 13 юли 2011 14:16

  • 522
  • 0
ЕК контролира датския граничен контрол
© gettyimages

Специалистите ще проверяват новите мерки, прилагани от датските власти, съобщи еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом, предаде БТА.

По нейните думи ЕК ще прецени дали с въвеждането на граничен митнически контрол Дания не нарушава правото на Европейския съюз и Шенгенското споразумение, които предвиждат свободното движение на хора, стоки и услуги, едва след като провери как приетите решения от Копенхаген се прилагат на място. Малмстрьом уточни, че наблюдението на действията на Дания ще бъде продължителен процес. В съобщението на ЕК се посочва, че тя си запазва правото на всякакви действия, за които е упълномощена, ако установи нарушения на европейското право от страна на датските власти.

ЕК ще прецени дали с въвеждането на граничен митнически контрол Дания не нарушава правото на Европейския съюз и Шенгенското споразумение, които предвиждат свободното движение на хора, стоки и услуги, едва след като провери как приетите решения от Копенхаген се прилагат на място. Малмстрьом уточни, че наблюдението на действията на Дания ще бъде продължителен процес.

В съобщението на ЕК се посочва, че тя си запазва правото на всякакви действия, за които е упълномощена, ако установи нарушения на европейското право от страна на датските власти.

Последвайте канала на

БТА
522 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини