Президентските избори във Франция 50:50

  • 13 юли 2011 11:39

  • 1462
  • 0
Президентските избори във Франция 50:50
© gettyimages

Според допитване на социологическа агенция за Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в биха гласували 26 процента от анкетираните, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Също толкова французи биха дали вота си за Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12, в случай че на първичните избори през октомври той спечели номинацията на социалистите за кандидат за президент. Напоследък популярността на Саркози беше спаднала значително. През май обаче рейтингът му леко се повиши след ареста на Доминик Строс-КанДоминик Строс-Кан  Доминик Строс-Кан - фрeнски политик и  икономист. Роден на  25 април 1949 г. в Ньой. Завършва по обвинения в опит за изнасилване, което извади бившия шеф на Международния валутен фонд от списъка на евентуалните кандидати за президент от Социалистическата партия. Анкетата показва, че популярността на френския президент се е увеличила с три процентни пункта в сравнение с юни, докато подкрепата за Оланд е намаляла с един пункт.
Саркози още не е обявил официално кандидатурата си, но се очаква да участва в надпреварата за президентския пост през 2012 г. Ако президентът се изправи на изборите срещу лидерът на социалистите Мартин Обри, проучването показва, че за Саркози биха гласували 27 процента от анкетираните, а за Обри - 25.

Сред левите избиратели и в широкия кръг от възможни кандидати на социалистите Обри изостава с два процентни пункта от Оланд. В сравнение с юни тя е загубила три пункта.

Последвайте канала на

БТА
1462 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини