Имотите на Ватикана са купени с пари от фашистите и през офшорки

  • 22 януари 2013 13:23

  • 1808
  • 3
Имотите на Ватикана са купени с пари от фашистите и през офшорки
©

Ватиканът притежава цяла империя от луксозни недвижими имоти по цял свят, купени с пари на фашисткия ръководител на Италия, Бенито Мусолини, пише британският в. Гардиън.

Според изданието активите на Светия престол в Лондон се оценяват на 500 млн. паунда и се управляват чрез кухи фирми, регистрирани в офшорни зони. На Ватикана принадлежат сградата на компанията Bulgari на Ню Бонд Стрийт в Лондон и централата на голямата инвестиционна банка Altium Capital на площад Сейнт Джеймс в британската столица. Тези офиси, около които се формира най-скъпият квартал в Лондон, са част от невидимата империя на Ватикана, твърди изданието.

Според вестника всичко е започнало през 1929 г. Тогава Светият престол призвана властта на Бенито Мусолини, като в замяна получава пари от фашисткия режим. Две години по-късно ковчежникът на Светия престол регистрира фирма в Люксембург. Точно тази компания управлява имотите на католическата църква по цял свят.

Светият престол все още не е реагирал на твърденията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1808 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Gundi

2014.01.11 | 01:36

2
всички знаем че ватикана е една мафиотска организация ощте от зараждането си.знаем как фалшифицираха даже и делото на исус христос за да работи то в тяхна изгода.

2014.04.12 | 00:04

3
Знаеш ли колко ми пука за клеветите ти бе боклук? Изобщо не ми пука. Ватикана е велик, а Папата е чист, духовен човек.

2013.02.21 | 10:00

1
Ингилизите точат лиги за имоти. Няма да стане.

Добави коментар

Водещи новини