Шариатска полиция се появи в Лондон (видео)

  • 21 януари 2013 10:00

  • 2023
  • 3
Шариатска полиция се появи в Лондон (видео)
© gettyimages

Шариатски патрули бродят вече няколко седмици в някои части на Лондон, пише ИТАР-ТАСС.

Участниците строго бдят над това дали в райони, населени предимно с мюсюлмани, се спазват нормите на исляма. По думите на регионалните полицаи те защитават мюсюлманските квартали от пагубното влияние на жителите на останалите жители на британската столица. Сред недопустимите действия влизат пиенето на алкохол, прекалено предизвикателно облекло или дори реклами.

Участниците в акциите публикуват снимки и видео в интерент. На клип се вижда как полицаите не позволяват на двойка да се доближи до местна джамия, защото момичето е облечено с минипола. Това не е територия на Обединеното кралство се чува глас на един от патрулиращите. В друго видео е показано как патрулиращите взимат от британски тийнейджър кутия с бира и изливат напитката на тротоара. Освен това патрулиращите разлепват стикери на своята групировка и замазват с черна боя прекалено предизвикателни според тях реклами.

Зачестилите жалби от страна на гражданите принудиха Скотланд ярд да засили полицейското присъствие в Източен Лондон, където се настаняват имигрантите. По данни на властите полицията е свързана с групата "Ислям за Великобритания" (Islam4UK), която е призната за екстремистка. От 2010 г. членството в тази групировка, известна и като "Ал Мухаджирун", се наказва със затвор до 10 години.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2023 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.04.02 | 17:45

3
а аз искам същата тая полиция да повтори снощният мач особено 2-то полувреме хахахаха
niki

2013.04.02 | 17:45

2
basi naglite fanatici, 6te otidat na horata v darjavata i 6te po4nat da razdavat pravosadie, sram
36

2013.04.02 | 17:44

1
искам тази полиция да отиде на стадиона на некой от отборите и да почне да раздава "правосъдие" интересно ми е дали ще успеят да избягат живи ? :D :D :D

Добави коментар

Водещи новини