Франция се оттегля от операцията в Либия

  • 12 юли 2011 07:57

  • 2571
  • 0
Франция се оттегля от операцията в Либия
©

Министърът на отбраната на страната призна за безперспективна инициираната от Париж военна операция и заяви, че сражаващите се страни трябва да търсят решение на конфликта на масата за преговори, пише вестник ”Независимая газета”.

Той дори допусна либийският лидер Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия да остане на власт, само че „в друга част на двореца си, на друг пост”.

С същото време синът на полковник Кадафи, Сейф ал Ислам съобщи, че либийските власти вече водят тайни преговори за прекратяване на сраженията, но с правителството на Франция, а не с опозицията.

Трябва да се отбележи, че военната операция в Либия, инициирана преди четири месеца от президента Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в, предизвиква растящо недоволство сред французите.

Днес правителството ще трябва да даде отчет пред парламента, след което депутатите трябва да решат ще продължили или не участието на Франция в бомбардировките на Либия от международната коалиция.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2571 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини