Имигрантите разцепиха британците

  • 15 януари 2013 16:06

  • 1199
  • 0
Имигрантите разцепиха британците
©

Виждането на британското общество, че най-големият проблем, пред който е изправено то, е имиграцията, е най-големият повод за разделение във Великобритания, пише електронното издание "Дейли пайъниър".

Изданието се позовава на ново проучване на мозъчния тръст "Британско бъдеще", според което че всеки трети британец вярва, че напрежението между имигрантите и родените във Великобритания жители на Обединеното кралство е основната причина за разделение. Малко повече от половината британци смятат имиграцията за една от трите водещи причини за разделението на британското общество. В изследването обаче се подчертава, че британците по душа са толерантни към имигрантите. Според Сундер Катвала, директор на "Британско бъдеще" изследването подчертава безпокойството на обществото относно имиграцията, на което националните политици трябва да отговорят.

Очакван приток на имигранти от новите европейски членки България и Румъния превърна темата във водеща тази седмица и мнозина издания й посветиха обширни публикации. Министърът на общностите и местната власт Ерик Пикълс изтъкна по-рано тази седмица какви проблеми ще предизвика притокът на имигранти от двете страни. Премиерът Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. заяви, че е трудно да се прогнозира колко имигранти ще дойдат във Великобритания.

Британски депутати се опасяват, че около 300 000 имигранти могат да влязат във Великобритания от България и Румъния, когато настоящите ограничения за тяхното движение бъдат вдигнати идната година, припомня изданието.

Последвайте канала на

БТА
1199 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини