Арести на българи в Италия

  • 14 януари 2013 15:40

  • 1756
  • 1
Арести на българи в Италия
©

Италиански медии информират днес за задържания и арести в края на седмицата на българи, както и на граждани на други балкански страни с български документи и автомобилни регистрации.

Автопатрул на полицията в Парма, ангажиран в операция по прочистване на градските паркове от наркопласьори, е забелязал червена кола "Ауди 100", която рязко завила в пресечна улица вероятно с намерение да избегне контрола. Автомобилът е бил незабавно засечен от автопатрула. В него се намирало семейство български граждани със син и дъщеря, и двамата пълнолетни. При проверката на подадения в оперативната зала сигнал се установило, че дъщерята П.Е., родена през 1994 година, е издирвана със заповед за въдворяване в затвора. Заповедта е издадена от прокуратурата при съда за малолетни в Милано във връзка с влязла в сила присъда на 6 месеца лишаване от свобода за кражба с утежняващи вината обстоятелства, която тя е извършила като непълнолетна. Българката е била арестувана и отведена в затвора в Парма.

Служители на военизирания корпус на финансовата полиция (Guardia di Finanza) са задържали в Авелино, в областта Кампания, четирима българи, срещу които е формулирано обвинение в контрабанда на тютюневи изделия и неплатени мита. При проверката на управляваните от тях автомобили с българска регистрация "Фиат Улисе" и "Форд Транзит" са намерени укрити 600 пакета цигари с общо тегло 14 килограма. Цигарите са били конфискувани и според информацията са произведени в Източна Европа, но не са фалшиви. Пазарната им стойност е около 7 хиляди евро, а неплатените за тях мита възлизат на 6 300 евро. Българите, чиито данни не се съобщават, са освободени под гаранция и остават на разположение на прокуратурата в Авелино.

Българин на 40 години с постоянно местожителство в Сан Ремо е задържан от карабинерите в провинция Империя на областта Лигурия. Той е управлявал лек автомобил в нетрезво състояние и без свидетелство за правоспособен шофьор. Колата е била конфискувана, а българинът е освободен, след като му е било предявено обвинението. Съгласно тълкуване на италианския Върховен касационен съд българинът ще отговаря поотделно за две нарушения на закона - употреба на алкохол и липса на свидетелство за правоуправление - които представляват наказателен състав.

Финансови полицаи са проследили и арестували в центъра на Неапол албанец, който притежавал български паспорт, издаден на друго лице. В колата му са намерени регистрационни номера и документи на български моторни превозни средства. Арестуваният е криминално проявен за фалшифициране и притежание на фалшиви документи с висяща присъда от съда в Комо. Въдворен е в затвора "Поджореале" в Неапол.

Карабинерите в морския курорт Ричоне край Римини са проверили водач на лек автомобил с българска регистрация. Установено е било, че той е румънец на 26 години с международна заповед за арестуване и екстрадиране по влязла в сила присъда на 10 години лишаване от свобода. През периода между април 2011 и юни 2012 година заедно с четирима съучастници той е извършил серия от кражби с взлом в Швейцария. Бандата е разбивала витрините на магазини, прилежащи на бензиностанции, след което е разграбвала цигари, алкохолни
напитки и други стоки. Нанесените щети възлизали на повече от 600 хиляди евро. Румънецът е въдворен в затвора в Римини.

Последвайте канала на

БТА
1756 1

Коментари 1

Добави коментар
5678

2013.01.15 | 10:20

1
Така е,започнахме да даваме паспорти на ,,куцо и сакато" а после плюят по България и българите!!!!

Добави коментар

Водещи новини