В Гърция подпалиха дома на министерски брат

  • 13 януари 2013 10:07

  • 663
  • 0
В Гърция подпалиха дома на министерски брат
©

Неизвестни засега лица са подпалили дома на брата на официалния представител на правителството на Гърция Симос Кедикоглу, съобщава РИА Новости, като се позовава на местни медии.

В събота вечерта пироманите са разбили входната врата на триетажната сграда и са хвърлили вътре „коктейл Молотов”. В този момент в къщата се е намирал братът на Симос Кедикоглу, неговата съпруга и тригодишното им дете, като никой от тях не е пострадал. Полицията е започнала разследване на произшествието. Говорителят на правителството през последните дни направи изявления, в които осъжда действията на анархистите от тази седмица, които се опитаха да превземат изоставена сграда в центъра на Атина – вила Амалия, която през последните 20 години е била резиденция на анархистите и от която са били изгонени през декември.

В сградата бяха открити 1 500 празни бутилки и запалителна течност за направата на „коктейли Молотов”, маски и ножове. В четвъртък анархистите устроиха протестна акция, като щурмуваха студията на телевизионен канал и радиостанция, като в нощта на петък извършиха палежи в домовете на известни журналисти.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
663 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини