Полски град съди в. Сън

  • 08 януари 2013 12:26

  • 634
  • 0
Полски град съди в. Сън
©

Управата на полския град Лодз възнамерява да съди британският в. Сън, пише ИТАР-ТАСС.

Таблоидът в неделния си брой е публикувал обширен репортаж представящ втория по големина град като населено място, в който живеят само пияници, пенсионери и алкохолици. "Този декор може да послужи за филм, посветен на Втората световна война: Празни сгради, зазидани витрини на магазини, просяци, алкохолици и възрастни хора, чакащи на опашка за хляб", пише изданието. Авторът на материала посочва, че централната улица в града, дълга 4 километра, е напълно обезлюдена дори в празничния ден. Журналистът обяснява и причината: Много поляци са заминали за Обединеното кралство в търсене на работа, като посочва, че в града не може да се намери свестен техник за поддръжка на интернет. Авторът показва, че поляците са втората по големина група имигранти в страната и наброяват, по официални данни, 600 000 души.

Материалът разбуни Лодз. Кметицата на града Хана Здановска заяви, че се чувства засегната от материала и покани автора на статията да дойде в града, за да види с очите си, че написаното от него не отговаря на истината. Тя поиска помощ от външното министерство във Варшава и заплаши изданието, собственост на Рупърт Мърдок, със съдебно дело за клевета.

Руската медия припомня,че в града са учили и работили трима известни по цял свят режисьори – съденият за педофилия Роман Полански, Анджей Вайда и Кшищов Зануси.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
634 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини