Апашите в Белгия се преквалифицират

  • 08 януари 2013 11:07

  • 869
  • 0
Апашите в Белгия се преквалифицират
©

Крадците в Белгия все по-често предпочитат да отнемат преносими компютри, таблети и смартфони, вместо бижута и други скъпоценности, съобщават местните медии, като се позовават на данни от полицията.

Тази тенденция е трайна в последните пет години, като броят на случаите с откраднати високотехнологични вещи постоянно се увеличава. Това важи както за кражбите на улицата, така и в жилищата. Експертите съветват собствениците на подобна скъпа техника да пазят фабричните опаковки със серийния номер и данни за модела на изделието. Друга препоръка е тези вещи да бъдат предварително фотографирани, както и да им бъде поставена програма за позициониране, с която устройствата могат да бъдат проследявани.

Според специалистите е необходимо най-важните данни да бъдат поддържани в т. нар. облак, където са достъпни с въвеждането на парола от всякакво сходно устройство, а не да бъдат съхранявани в паметта на самия таблет или смартфон. Собствениците на "интелигентна" техника е добре да държат винаги включени програмите за позициониране, за да може устройствата дистанционно да бъдат проследявани и при нужда - изключвани. Според статистиката в първата половина на миналата година в страната са били регистрирани над 7000 случая на кражба на високотехнологични устройства, като нерядко жертвите на подобни престъпления биват нападани на улицата и пребивани.

При домовите кражби в Брюксел ясно се откроява предпочитанието на крадците да си тръгнат с техника, отколкото с бижута и часовници, се отбелязва в публикациите.

Последвайте канала на

БТА
869 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини