"Сънди таймс" съди Ланс Армстронг за над 1.5 милион долара

  • 24 декември 2012 08:56

  • 691
  • 0
"Сънди таймс" съди Ланс Армстронг за над 1.5 милион долара
©

Вестник "Сънди таймс" съди бившата колоездачна звезда Ланс Армстронг за над 1.5 милион долара, като компенсация за несправедливите му обвинения в клевета през 2004 г.

Изданието плати 300 хиляди паунда през 2006 г. за уреждане на спора с Армстронг, след като през две години по-рано публикува пасажи от книга с обвинения, че е взимал допинг. Парите отидоха за покриване на разходите за адвокати на американеца.

"Очевидно е, че действията ви са неоснователни и лъжливи. Вашите изявления, че никога не сте взимали забранени препарати са били преднамерено фалшиви", се казва в писмото на вестника до адвокатите на Армстронг.

"Сънди таймс", част от групата на Рупърт Мърдок News Corp., претендира да му бъдат върнати тези 300 хиляди паунда плюс лихвите, както и разходите за адвокатски услуги по делото. Изчисленията на изданието показват, че сумата "вероятно ще надхвърли" 1 милион паунда (1.6 млн. долара), пише dnevnik.bg.

През изминалата година американската антидопингова агенция обяви, че Армстронг е участвал в "най-усъвършенстваната, професионална и успешна допинг програма в историята на спорта". Тя отне седемте му титли от "Тур дьо Франс", което след това беше потвърдено и от Международния колоездачен съюз.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
691 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини