Полът на Бог скара германските политици

  • 21 декември 2012 12:29

  • 1988
  • 8
Полът на Бог скара германските политици
©

Спор около пола на Бог разпали страстите на германските политици.

Причината за дискусията стана интервю на министъра по въпросите на семейството и жените Кристина Шрьодер. Наскоро тя каза, че в немския Всевишният може да бъде и от мъжки (както е е в момента), и от женски, от среден род.

Предложението на подчинената на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се срещна яростна съпротива от страна на управляващата коалиция на Християндемократическия съюз и Християндемократическата партия. Представител на ХСС подчерта, че Бог е баща на Исус Христос и следователно е и трябва да остане в мъжки род. Депутат от Бундестага нарече идеята на Шрьодер най-малко неуместна,, особено в предверието на Коледа. Баварският социален министър Кристина Хадертхауер сметна извята на своята адашка като неуспешен опит за политическа коректност. Почти всички политици във Федералната република подчертаха, че от е от мъжки род, а Богородица от женски.

Шрьодер бе защитена само от партийната организация в Хесен, откъдето е избрана. Местен политик напомни на критиците, че в немския младенецът Исус е в среден род. Самата тя отговори на нападките, че по време на интервюто била попитана как обяснява на детето си какъв род да бъде всевишния. Тя посочва, че докато отговаряла на въпроса е мислила повече за реакцията на своята дъщеря, отколкото за това какво мислят възрастните.

Обясненията на министъра не успокоиха духовете. Представител на Евангелистката църква в Бавария заяви: Бог е над половете, като по този начин даде негласна подкрепа на Шрьодер, пише лента.ру.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1988 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
:)

2012.12.22 | 12:50

8
Moje da e bil Gei i da obi4a da go periat izodzadze taka nemcite ke sa dovolni a da i e bil makedonec za6toto site sa pederi tam o6te ot aleksandur makedonski.
remnant

2012.12.22 | 05:55

3
в природата е водещо женското начало
Дачката

2012.12.22 | 11:05

7
жените са само за разплод и продължаване на рода. Иначе мъжа е силния пол и мъжа е по-висш от жената, тя е само допълнение на мъжа
1

2012.12.22 | 09:41

4
БОГ е мъж. В Библията пише: "Бог създаде мъжа по Свой образ и подобие" ... "след това БОГ взе едно ребро от мъжа и от реброто направи жена, за да го допълва и забавлява"

2012.12.22 | 10:50

6
в стария завет е пълно с лъжи
Непросветен си

2012.12.22 | 09:41

5
Цитирам библията битие 2:7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа. Забележи - човека, а не мъжа. И един логичен въпрос, ако беше създал мъжа, както казваш ти със сещаш се какво между краката, и със 2-те неща от долу, за какво щяха да са му те? Говоря за торбите :) По късно, Бог му е създадал партньор от неговото ребро и лично мое мнение е, че тогава е направил половете и половите органи и на мъжа и на жената - отначало според мен са били едно цяло - човек и според мен, за това мъжа и жената толкоз се привличат като +са и -нуса, за да станат едно цяло и във физическият смисъл и във психическият, защото те се различават и по двете неща и като се съберат се допълват :)

2012.12.21 | 22:28

2
Христос каза,че е син на Отца, а не на Бог !! Проверете в интернет, в документираните писания !! Идиоти.
imid

2012.12.21 | 22:04

1
А кой е "Отца"?

Добави коментар

Водещи новини