Турция ще влиза в ЕС с мотото: Дръж се Европа, Турция идва да те спаси!

  • 07 декември 2012 15:05

  • 19426
  • 109
Турция ще влиза в ЕС с мотото: Дръж се Европа, Турция идва да те спаси!
©

"Дръж се, Европа, Турция идва да те спаси". Това е турското мото в преговорите й за присъединяване към Европейския съюз, заяви турският министър за ЕС Егемен Багъш по време на посещение в Будапеща, предадоха БТА и Анадолската агенция.

Багъш посочи, че Турция има стратегическо разположение, което свързва източния със западния свят, и членството на Турция ще бъде "уникална възможност да бъде глобализиран континенталният мирен проект". Турция запазва своята решимост в процеса за членство в ЕС, каза още Багъш. Той изтъкна, че "всички несправедливи политически блокажи" пред страната трябва да бъдат премахнати, а процесът й на присъединяване да бъде съживен.

Багъш напомни, че Турция е шестата най-голяма икономика в Европа и 17-ата в света, а също е най-бързо развиващата се икономика на Стария континент и втората най-бързо развиваща се в света с икономически растеж от 8.5% през 2011 г. Турция е важна също с оглед на европейската енергийна сигурност и е естествен енергиен мост между Каспийския басейн, Близкия изток и страните от ЕС, посочи още министърът.

По думите му някои страни пречат на отварянето на главата за енергетика в преговорите, но това не е в интерес на ЕС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
19426 109

Свързани новини

Коментари 109

Добави коментар
Kolcho

2015.06.07 | 00:21

102
Хитлер за разлика от вас е имал уважение към Турците. Май не знаете ,че точно Германия и Русия са спасили Турция през 1919- 1923 година във войната срещу Великобритания, Франция, Италия и прочие.

2015.06.24 | 09:07

109
Поредния заблуден...
don kihot

2015.06.24 | 09:07

108
az podkrepyam izcyalo izkazvaneto na ,, bilgarin 2,, tova e nay logicnoto toy e napisal tocno kakvoto mislya i az , pozdravleniya , a na,, gospoda,, kato teodoro., samo ste dam edin malik primer da vidi samo kolko bilgari hodyat do turciya da kupuvat mnogo po evtini jivoto spasyavasti lekarstva i da im pojelae sistoto
Чиста нация

2015.06.07 | 00:23

107
Маика му на тоя турски саит !!!
Българин II

2015.06.07 | 00:23

106
Аз съм ЗА. 1. Да влезнат, да видят дали е хубаво, може и да им хареса 2. Щом ние сме в ЕС, те със сигурност са по-квалифицирани от нас и икономически, и съдебната им ссистема работи, и социална политика имат по-добра от нас 3. Стига с тоя ислям- а) много малка част от мюсюлманите по света вярват в джихад и т.нат.; б) турците са толкова мюсюлмани, колкото ние сме християни: ние по Коледа и Великден, или като умре Патриарха, те-на Рамазан; в) Турция е светска държава; 4. Хайде да се пренесем най-сетне в 21в. и да оставим онова, което се е случило преди век и половина в историята. Дайте да се научим да живеем в един общ свят. Защо сме от малкото, които отказват да се помирят с миналото и да заживеят в настоящето? Изглеждаме тъпо отстрани и не е добре за нас като хора. Нали ужким ние сме добрите, а злобеем срещу всички. Какво стана с християнската добродетел ПРОШКА? Или ще се почувстваме добре само ако нахлуем в Турция, избием мъжете, изнасилим жените, вземем децата роби, откраднем богатствата и се почувстваме, че сме си го върнали?

2015.01.24 | 16:11

100
"турците са толкова мюсюлмани, колкото ние сме християни" - в България може, но там е друго (освен някои квартали на най-големите градове) - те имат дори масово многоженство по селата, въпреки че е забранено от тъй светската им държава - едната жена е законна, а другите три ги наричат официално "сестри" (защо три, се поинтересувай сам); по улиците в Истанбул може да ходи ядосан дядо ходжа и да кълне чужденците и никой нищо да не му казва, само се усмихват смутено, защото вярват, че е прав въпреки закона на държавата - а закон се сменя лесно, знаеш!

2015.06.07 | 00:21

103
Според мен, Турция е една наистина много развита държава, тя трябва и ще е добре да влезе в европейският съюз. Най-малкото в момента с военните действия, които стават в близкият изток, ако станат едни войни, единствената бариера войните да се разпрострат към Европа, ще е Турция. Тя има стабилно голяма войска мисля, че е няколко милиона и ако не е тя, ако настане наистина масова война, което се предвижда от доста хора, ако не са Турците да ги спрат, ще минат през нас като пирон в кисело мляко.. Турция може да е исляма, но но поне няма групировки като Ал Каида и други подобни екстремисти, които се намират в и около Ирак.. Така, че братя Българи за вас не знам, но мен лично не ме притеснява, това което се е случвало в продължение на 500 години. Минало е, това са други хора вече и това е цивилизован свят. А и както казах, турците стоят пред нас и само можем да се надяваме, че армията им ще издържи и ако има война, ще я спрат на входа на Европа. А и съм сигурен, че ако избухне война, Европа ще прати подкрепления, така че се радвайте, защото подобно нещо като 3-та световна или близко до нея избухне, няма да сме ние на прага на Европа а ще е Турция.

2015.06.07 | 00:23

105
ТУРЦИЯ ОСВЕН ОТ ХЕМОРОИДИ ОТ ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА СПАСИ ЕВРОПА! КОЕТО РАЗБИРА СЕ НЕ Е МАЛКО НО ДАЛИ Е ДОСТАТЪЧНО? НАПРЕДЪКЪТ НА ТУРЦИЯ СЕ ДЪЛЖИ НА ГЕРМАНИЯ И НА ТУРСКИТЕ ЕМИГРАНТИ ТАМ! НО УТРЕ ЩЕ ДОЙДАТ НА ВЛАСТ РАДИКАЛИСТИТЕ /ТАЛИБАНИ / И СБОГОМ СВЕТСКА ДЪРЖАВО !

2015.06.07 | 00:22

104
откакто има самолети, ракети и безпилотни устройства, твоите географски съображения безнадеждно остаряха, не сме Балканската война и никой няма да си дава зор да минава през теб като пирон, а само ще ти прати личен подарък "свише" (т.е. по въздуха или от космоса) и никаква Турция няма да те спаси
rossen4i4o

2015.01.24 | 19:05

101
е в парламента ни ще са доволни ,цената на дрогата ще падне,какво е живота на 5 милиона в сравнение с личното удобство
Hitler

2015.01.24 | 16:08

97
Cмърт за турците!!!!! България над всичко !!!!
hitler 2

2015.01.24 | 16:10

99
ако хитлер беше жив първо вас щеше оправил
zinchess

2015.01.24 | 16:09

98
Едно от предсказанията на Слава Севрюкова, изречени преди 30 години, гласи : „Виждам как без пушка да пукне, по мирен път, ще се отцепят към съседната нам югоизточна съседка”. Слава Севрюкова дори не казваше Турция, то е ясно.”, споделя пред „168 часа” изследователят Христо Нанев. По думите му, пророчицата не е дала точен времеви отрязък, когато тези катастрофални събития ще станат факт, но била категорична, че това ще се случи, когато България е вече пълноправен член на Европейския съюз: „Тука е много интересно това нейно предсказание, че тя казва „когато ние влезем в Европа”, тогава ще стане това отцепване, и Европа ще гледа с почуда, и няма да знае как да реагира. Толкова мирно и кротко ще стане всичко това. И тогава, казва, сърбите ще ни протегнат първи ръка. Значи, има логика, защото сърбите изживяха някакви подобни процеси.”, коментира Христо Нанев. Той уточнява, че предсказанията са направени преди 30 години, когато преспективата пред европейското членство на България е изглеждала немислима. Пловдивският изследовател допълва: „Тя не казваше кога, но беше категорична ,че упадъкът на държавата ни ще продължава до това злощастно събитие. Казваше, че след 1990 година мнозина ще се изредят да ни управляват, много гръмки обещания ще дават, но в крайна сметка нищо няма да успеят да направят. И едва,, когато се отцепи част от страната ни, казваше леля Слава - „виждам как българският народ ще се вдигне като един”, тоест ще се мобилизира. И едва тогава ще бъдат осъдени тези властници, които години наред пилееха силите на народа, на държавата...”, припомня си за страшното предсказание Христо Нанев. Вероятно, без да си даваме ясно сметка, този пъклен план за обезбългаряването на югоизточната част на страната е задействан още през 90-те години. Скандалите с братя Юзеирови и тяхната мюсюлманска партия сякаш допълват апокалиптичната картина на близкото бъдеще. Слава Севрюкова обаче е категорична за едно: ще има възмездие за продажните политици, и то ще е страшно. Затворите ще бъдат препълнени с народоотсъпниците и предателите, които доскоро са ни управлявали, а българите като един ще се вдигнат да бранят страната си. Едва тогава ще настъпи истинското „събуждане” и оттласкване от дъното.
Тервел

2015.01.24 | 15:46

96
Турця в ЕС ! България извън ЕС ! Ето просто решение. Кой знае, накрая наистина може да стане така че Великобритания да напусне ЕС, което ще даде тласък и на другите страни, и накрая само Турция ще си остане. Отделно самата му изява че Турция е 2-рата страна с най-висок икономически разтеж пояснява колко са фанатични и сами си вярват на глупостите. Всеки може да види в нета на кое място са. Не отричам , икономиката им расте, но да твърди че са на 2-ро място...

2015.01.24 | 15:26

86
той казва, че са на ШЕСТО място в Европа и 18 в света.
Шопарина

2015.01.24 | 15:38

94
Bravo radvam se, 4e veliki durjavi se prisuedinqvut kum EC. Da ne zabravqme 4e sme bili pod tehno robstvo prez pogolqmata 4ast ot su6testvuvaneto si!!! Velik e tozi narod.

2015.01.24 | 15:39

95
bili sme pod robstvo 6toto sme bili prost narod kakto sega, ne sme edinni , edin na drug si pravim zlo balgarite

2012.12.08 | 21:07

34
kogato ima6 edna kle4ka moje da q s4upi6 nali? no kogato sa cql snop ne moje6 da gi s4upi6 tova e

2012.12.08 | 14:50

11
Управляване не значи робство. Провери в речник какво значи. Това че талибаните са убивaли... то това им е фикс идея и до днес - човек ли е, убий го.

2012.12.08 | 14:49

10
bili sme pod robstvo za6toto 4 idiota sa si razdelili balgariq na 4asti i vseki e iskal da komandva, i zatova qdoha kura , znaete onazi prikazka sas snopa kle4ki

Добави коментар

Водещи новини