Знаме скара Лондон и Брюксел

  • 06 юли 2011 12:16

  • 1803
  • 0
Знаме скара Лондон и Брюксел
© gettyimages

Ерик Пикълс, британският министър на общностите и местните власти, заяви, че трябва да бъдат отменени наложените глоби от 500 000 паунда

Паричното наказание е наложено от Брюксел за това, че не се поставят знамена или лого на Европейския съюз, пише лондонският в. "Дейли мейл".

Брюксел наложи такава глоба на британски общини, музеи, университети, пътнически компании и бизнес групировки на обща. Санкцията е за нарушаване на правилото да се поставят знаме и лого на ЕС, когато от нея са получени средства. Глобите се отнасят за пари, отпуснати от Европейския фонд за регионално развитие след 2000 г., уточнява изданието.

Ерик Пикълс протестира гневно с аргумента, че не може да се налагат такива тежки глоби на обществени органи само заради едно знаме. Според него това е типичен пример за бюрокрация, от която страдат данъкоплатците.

Освен това британското правителство на Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. е недоволно от факта, че през 2010 г. Великобритания е внесла в ЕС с 6 млрд. паунда повече, отколкото е получила от Брюксел.

Последвайте канала на

БТА
1803 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини