Във Великобритания променят правилата за наследяване на престола

  • 05 декември 2012 07:07

  • 1679
  • 0
Във Великобритания променят правилата за наследяване на престола
©

Възможно е в скоро време Великобритания да приеме закон, който премахва дискриминацията към жените при наследяването на престола, предаде ИТАР-ТАСС.

Кабинетът вече е получил подкрепата на 15-те страни членки на Британската общност. Вицепремиерът Ник Клег заяви, че правителството смята в най-близко време да внесе подобен законопроект в парламента. Съобщението дойде ден след обявяването на новината, че британският принц Уилям и съпругата му херцогиня Кейт чакат дете. Ако законопроектът бъде приет, тяхното дете, без значение от кой пол е, ще заеме пълноправно място в реда на наследяване на британския престол. По сега действащия закон наследниците от мъжки пол са с предимство в реда на наследяване на престола.

Принц Уилям е втори в реда на наследяване на британската корона. Херцогиня Кейт бе приета в болница в понеделник вечерта с пристъпи на гадене и повръщане заради бременността. Тя ще остане няколко дни в болницата, където вчера и в сряда я е посетил съпругът й принц Уилям и е прекарал часове с нея.

Последвайте канала на

БТА
1679 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини