Разкриха убийство отпреди 130 години във Великобритания

  • 06 юли 2011 10:49

  • 1254
  • 0
Разкриха убийство отпреди 130 години във Великобритания
© Internet

През есента миналата година, в градината на известния телевизионен водещ Дейвид Атенбъро бе намерен череп на неизвестна възрастна жена.

И ето днес, съдебният лекар потвърди , че това е отрязаната глава на Джулия Томас, възрастна вдовица, която е била убита от прислужничката си през 1879 година.

Тогава историята предизвикала голям шум, тъй като обстоятелствата около убийството са били доста ужасяващи. Вдовицата наела ирландката Кейт Уебстър, на 29 години, бивша крадла, по препоръка на презветарианска благотворителна организация.

Много бързо отношенията между вдовицата и прислужничката й се влошили и веднъж пияната Кейт блъснала жената от стълбата и я удушила след това. След това разчленила тялото, сварила го в голям казан и дори нахранила с бульона местните бедни деца.

След това сложила останките в сандък и ги пуснала в Темза. Сандъкът бил по- късно открит до моста в Бърнс. Тогава престъплението е било и така наречено- тайната на Бърнс. Останките не са били разпознати, но въпреки това прислужницата била арестувана и според присъдата на съда- обесена.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1254 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини