Адвокатите на Строс-Кан отрекоха за извънсъдебно споразумение с камериерката

  • 30 ноември 2012 20:05

  • 614
  • 0
Адвокатите на Строс-Кан отрекоха за извънсъдебно споразумение с камериерката
©

Адвокатите на Доминик Строс-КанДоминик Строс-Кан  Доминик Строс-Кан - фрeнски политик и  икономист. Роден на  25 април 1949 г. в Ньой. Завършва отрекоха той да е сключил извънсъдебно споразумение с камериерката от нюйоркски хотел, която миналата година го обвини в сексуално посегателство, предаде АФП.

Адвокатите опровергаха категорично твърденията на френски медии, че бившият управляващ директор на Международния валутен
фонд (МВФ) се е съгласил да плати обезщетение в размер на 6 милиона евро на 33-годишната Нафисату Диало, която е родом от Гвинея. В същото време адвокатите на Строс-Кан признаха, че са били водени преговори за постигане на извънсъдебно споразумение, но уточниха, че такова не е постигнато. Те дадоха да се разбере, че техният клиент ще продължи да се защитава в съда, ако двете страни по гражданския процес не успеят да се споразумеят.

Скандалът принуди управляващия директор на МВФ да подаде оставка и сложи край на политическите му амбиции. Строс-Кан бе смятан за фаворит в борбата за номинацията на Френската социалистическа партия за произведените през май тази година президентски избори. Впоследствие за президент бе избран кандидатът на социалистите Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
614 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини