Карабинери нахлуха на партийна сбирка

  • 04 юли 2011 14:50

  • 402
  • 0
Карабинери нахлуха на партийна сбирка
© gettyimages

Карабинерите конфискуваха внесеното от Словения мечешко месо, съобщават днес италиански медии, цитирани от БТА.

Около 200 партийни активисти от областта се събрали на банкет в град Тренто, организиран от известния с кулинарната си екстравагантност бивш сенатор и евродепутат Енцо Ерминио Бозо. Внезапно се появили военните полицаи от специализираното подразделение за борба със злоупотребите с храни и напитки (НАС). Те конфискували 53 кг. мечешко месо, внесено от Словения, половината от което било вече сготвено под формата на варено с подправки, а останалото било разфасовано за печене на скара.

Мотивът за изземане на дивеча е, че той не е снабден със изискваните от закона сертификати за внос, продажба и консумация. Месото ще бъде изследвано в лабораториите на Института за експериментална зоопрофилактика в Падуа. "Това е работа на Рим и те са ни пратили карабинерите от Виченца. Аз ще се обадя на Умберто Боси (лидера на Северната лига) и ще му кажа да напусне тази коалиция," е цитираната закана на Енцо Ерминио Бозо.

Първа реагира Националната организация за защита на животните в Италия (ЕНПА), която всъщност е поискала намесата на карабинерите. Президентът на ЕНПА Карла Роки напомни изискванията на италианското и на европейското законодателство, след което призова бившия сенатор от Северната лига да се откаже от "неуместните и злокобни банкети".

Последвайте канала на

БТА
402 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини