Висш полицейски шеф е сред загиналите в Бейрут

  • 19 октомври 2012 19:33

  • 607
  • 1
Висш полицейски шеф е сред загиналите в Бейрут
©

Високопоставен представител на ливанските сили за сигурност е бил убит при днешния атентат в Бейрут, предадоха световните агенции.

Началникът на разузнавателния отдел на ливанската полиция Уисам ал Хасан е бил мишена на нападението и е сред загиналите. Генерал Хасан бе близък до лидера на антисирийската и прозападна опозиция в Ливан Саад Харири. Той е водил неотдавнашно разследване, довело до разкриването на заговор за бомбено нападение и ареста на ливански просирийски политик. Уисам ал Хасан освен това е водил разследването, замесило Сирия и Хизбула в убийството на бившия ливански премиер Рафик Харири при атентат в Бейрут през 2005 г. Очакваше се генералът да оглави ливанските сили за сигурност в края на годината. Общо 8 души бяха убити и над 90 ранени, при днешната мощна експлозия в центъра на Бейрут.

Ливански медии свързваха атентата в християнски квартал на столицата със събитията в Сирия. Само преди два дни международният пратеник Лахдар Брахими заяви в Бейрут, че сирийският конфликт ще излезе извън границите на страната и ще засегне съседните страни и целия Близък изток.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
607 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Dr. Ivanov

2012.10.19 | 19:58

1
Една мърша по-малко на тази земя!

Добави коментар

Водещи новини