Турция струпва войска край Сирия

  • 12 октомври 2012 11:54

  • 1621
  • 1
Турция струпва войска край Сирия
©

Турция засилва военното присътствие по границата в Сирия, предаде РИА Новости.


Правителството на Реджеп Тайип Ердоган е изпратило около 60 танка в района. В момента по границата със Сирия има най-малко 250 единици бронетехника, както и гаубици с далечина на стрелбата 40 км. Значително е увеличена и базираната в региона авиация. В базата на второ тактическо командване на военновъздушните сили на Турция в Диарбекир са прехвърлени допълнително 15 изтребителя F-16. Общата численост на бойната авиация в базата е достигнала 55 самолета.

В същото време дипломатическата игра около задържания самолет продължава. Русия поиска Турция да обясни характера на иззетия товар от сирийския пътнически самолет. Според Москва все още не е получила информация за иззетия товар, за причините за действията на турските власти и за обстоятелствата около проверката на самолета.


В сряда вечерта турски изтребители принудиха сирийски пътнически самолет, изпълняващ полет от Москва за Дамаск, да се приземи на летището в Анкара. На борда е имало 35 пътници, сред които 17 руски граждани. Турските власти твърдят, че по време на проверка на самолета е било открито и иззето военно оборудване.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1621 1

Коментари 1

Добави коментар
123

2012.10.19 | 05:56

1
Турците още не осъзнават какъв ще го ядат когато започне Третата световна. Сега е момент да си траят, а не да се дървят.

Добави коментар

Водещи новини