Ердоган: Задържаният самолет от Сирия е пренасял оръжие

  • 11 октомври 2012 20:04

  • 1247
  • 3
Ердоган: Задържаният самолет от Сирия е пренасял оръжие
©

Днес премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган потвърди, че задържаният сирийски самолет, извършващ полет от Москва до Дамаск, е пренасял военно оборудване и боеприпаси за сирийския режим, предаде АФП.

Турският премиер заяви, че товарът на самолета е бил съставен от „оборудване и боеприпаси, изпратени на сирийското министерство на отбраната” от руски производител на оръжия.

Напрежението между Сирия, Турция и Русия ескалира, след като в сряда вечерта турски изтребители принудиха сирийски пътнически самолет, изпълняващ полет от Москва за Дамаск, да се приземи в Анкара.

На борда е имало 35 пътници, сред които 17 руски граждани. Турските власти твърдяха, че по време на проверка на самолета е било открито и иззето военно оборудване.

Последвайте канала на

1247 3

Коментари 3

Добави коментар
haker

2012.10.13 | 23:51

3
По всичко изглежда,че Русия играе двойна игра.В последните няколко месеца Русия изключително много си вдигна самочувствието и ясно иска да покаже,че няма да се съобразява с никой.Изглежда се подготвя за война.На там отиват нещата-КЪМ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА.Но аз смятам,че Европа подкрепена от САЩ трябва най-после да покаже червен картон на тези подли комунисти и лицемери,понеже именно руснаците снабдяват с оръжие Башар Асад и неговите убийства на невинни граждани.
Amerika

2012.10.13 | 23:51

2
amerikancite ste spqt taka li,kakto im navrqha studenata pricka v giza sega shte im navrqt i topla toqga

2012.10.13 | 09:38

1
Реджеб Лайноран и рязаните читаци да не дразнят руснаците, щото няма да им стигне целият вазелин на света да си мажат гъзовете ако братушките им го нахулят.

Добави коментар

Водещи новини