Турски военни са нанесли удар по сирийската провинция Идлиб

  • 04 октомври 2012 06:08

  • 2553
  • 2
Турски военни са нанесли удар по сирийската провинция Идлиб
©

Турски военни са нанесли удари срещу сирийската провинция Идлиб, пише руският в. "Российская газета".

Стрелбата е била провокиран от сирийски снаряд, който падна вчера на турска територия и отне живота на петима души.

„Сирийски танкове в провинция Рака обстрелваха Тал ал Абиад (от сирийската страна на границата), и някои от снарядите попаднаха на територията на Турция”, поясняват активисти.

Майка и нейните четири деца са загинали в дома си от артилерийския снаряд, който е бил изстрелян от територията на Сирия. Ранени са 13 души, сред които и трима полицейски служители.

"В съответствие с правилата, нашите войски, разположени в пограничната зона, предприеха съответните мерки”, съобщават от кабинета на министър-председателя.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2553 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.07.23 | 14:34

2
Това е работа на американските наемници в редиците т.нар. "сирийски бунтовници".Те обстрелват Турция,за да провокират активирането на клаузата за нападение срещу страна членка на НАТО и ответни удари по Сирия.Целта е Иран-само глупаците вярват на терористите от САЩ...
Наблюдател

2013.07.23 | 14:34

1
Танковете не стрелят с минометни снаряди. Сирия няма никакъв интерес да стреля по Турция за разлика от любимите на самите турци "борци за демокрация", които залагат коли бомби в градовете и отдавна са доказали че за тях човешкия живот не струва нищо. А пък глупавите Турци изобщо не осъзнават в каква каша ги забъркват американските им приятели и изрелците.

Добави коментар

Водещи новини