Израел нанесе удари в Дамаск

  • 24 октомври 2024 06:11

  • 2756
  • 3
Израел нанесе удари в Дамаск
© Getty Images

Израел нанесе удари в сирийската столица Дамаск рано тази сутрин, съобщиха сирийски държавни медии, цитирани от Ройтерс и БТА. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3209

Световната агенция отбеляза, че това е поредното нападение в рамките на близкоизточния конфликт, разпален от войната на Израел срещу радикалната палестинска групировка "Хамас" в ивицата Газа.

Експлозия е отекнала тази нощ в Дамаск, предаде по-рано Ройтерс, като се позова на САНА. В тази информация не се даваха подробности, но впоследствие САНА обяви, че израелските сили са взели на прицел жилищна сграда в централния квартал на Дамаск "Кафр Суса".

За момента все още не е ясно дали има жертви. Израел обикновено не коментира информации за удари в Сирия, припомни Ройтерс.

Израелски удар порази жилищна сграда в предградие западно от столицата на Сирия

Според сирийската държавна телевизия взривът е бил резултат от "израелската агресия", добави Ройтерс, като поясни, че от години израелската армия обстрелва свои цели на сирийска територия, които са свързани с Иран.

Подобни удари са зачестили след 7 октомври миналата година, когато "Хамас" нападна изненадващо израелската територия, предизвикайки войната в ивицата Газа, посочва Ройтерс.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2756 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ес и сащ не осъждат ли тва ?

2024.10.24 | 13:26

3
Чифута е ниско подобие на човек, паразит, враг на човечеството, известен с това, че винаги лъже, мами, известен с кръвосмешателство, болен извратен в кръвтта, подъл, лукав, нечистоплътен, хлъзгав и лицемерен! Евреинт предаде Христос, евреин стои зад всяка война случвала се в Европа включително и 2-те световни! Евреи стоят зад извратеното движение лгбт, евреинът трябва да бъде унищожен, това е паразит, противен и вреден за човека !

2024.10.24 | 06:56

1
ЧИФУТИНА Е ГАДНО ЖИВОТНО И ТРЯБВА ДА СЕ ТРЕПЕ! СМЪРТ ЗА ОКУПАТОРА ИЗРАЕЛ!

2024.10.24 | 07:57

2
СМЪРТ !!! ГАДНИ ЦИОНИСТИ !!

Добави коментар

Водещи новини