Началникът на израелския генерален щаб: Атаката на "Хизбула" срещу военна база е "болезнена"

  • 14 октомври 2024 12:21

  • 364
  • 0
Началникът на израелския генерален щаб: Атаката на "Хизбула" срещу военна база е "болезнена"
© Getty Images, архив

Началникът на щаба на израелската армия определи като "болезнено" вчерашното нападение на "Хизбула" срещу военна база южно от Хайфа, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3078

"Ние сме във война, нападението срещу тренировъчна база на вътрешния фронт е тежко и последствията са болезнени", заяви генерал Херци Халеви пред войници по време на посещение в базата, където снощи бяха убити най-малко четирима войници.

Израелската армия съобщи, че четирима войници са били убити и седем ранени в тренировъчен лагер на бригада "Голани" в Бинямина, южно от Хайфа, голям град в Северен Израел.

Според доброволческата спасителна организация "Обединена Хацала" при нападението са пострадали над 60 души.

По-рано "Хизбула" обяви, че нейни бойци са изстреляли "ескадрила от натоварени с експлозиви дронове" по тренировъчния лагер, посвещавайки атаката на своя лидер Хасан Насралла, убит на 27 септември при израелски удар близо до Бейрут, пише БТА.

Израел: Нанесохме сериозни щети на "Хизбула"

В друго изявление днес "Хизбула" приветства "сложната операция". Тя обясни, че едновременно е изстреляла десетки ракети по различни цели в два отделни района с цел "да отвлече вниманието на израелските системи за противовъздушна отбрана". Безпилотните самолети "са успели да заобиколят радарите на противовъздушната отбрана и да достигнат целта си в тренировъчния лагер".

По-късно днес "Хизбула" съобщи, че нейни бойци са изстреляли снаряди по израелски войски, опитващи се да "проникнат" в Южен Ливан и са атакували с ракети израелски войници в друг сектор на границата между двете държави.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
364 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини