Вторият човек в Хамас: Ще възкръснем като Феникс от пепелта

  • 08 октомври 2024 11:38

  • 502
  • 0
Вторият човек в Хамас: Ще възкръснем като Феникс от пепелта
© Getty images (архив)

"Нашата организация ще възкръсне като птицата Феникс от пепелта", това каза вторият човек в палестинската терористична групировка "Хамас" Халед Мешаал (на снимката) пред Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3010

"Ние понасяме тежки загуби в жива сила и техника", призна заместникът на Яхия Синуар по повод на действията на израелските въоръжени сили срещу ислямските екстемимисти в палестинския анклав на брега на Средиземно море ивицата Газа.

"Ние обаче ще възкръснем като птицата Феникс от пепелта", заяви Мешаал.

Лидерът на Задграничното бюро на Хамас също каза: Историята на нашия народ е съставена от цикли. Понасяме загуби, които обаче повдигат духа на палестинците в борбата им срещу ционистите (Еврейската държава) с оръжие в ръка. След това пак много палестинци стават шахиди (мъченик, загинал в името на вярата в исляма). Тяхната героична смърт става пример за други наши сънародници да продължат борбата. Този кръговрат бележи нашата история от векове.

Мешаал добави, че "Хамас" продължава да набира бойци и да произвежда оръжия, боеприпаси и самоделни взривни устройства.

Халед Мешаал бе лидер на групировката от 1996 до 2017 г. Той оцеля при атентат, организиран от Израел в ивицата Газа през 1997 г. В момента високопоставеният терорист живее в Катар.

Израелската армия е атакувала команден център на "Хамас" в ивицата Газа

Феникс е митологична птица, която според преданията се самозапалва, умира в пламъците и после възкръсва от пепелта. Много изследователи определят Феникс като символ на вечното обновяване, това показа справка, направена от екипа на novini.bg.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
502 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини