Втората група българи готови за евакуация от Ливан: Имаше отново бомбардировки до нас

  • 01 октомври 2024 13:20

  • 395
  • 2
Втората група българи готови за евакуация от Ливан: Имаше отново бомбардировки до нас
© Булфото

Очаква се преди обед правителственият самолет отново да излети за Бейрут, за да евакуира втора група българи, които искат да напуснат Ливан.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2758

Снощи правителственият "Еърбъс" върна у нас 89 души - майки с деца и възрастни хора.

Анита Беро ще бъде във втората група, изведени от Ливан. Тя и двете й деца тръгват за летището в очакване на правителствения самолет: "Имаше отново бомбардировки по-наблизо до нас, в нашия район, но най-важното е, че сме живи и здрави и успяхме да се събудим – както ние, така и нашите роднини. Тежка нощ, наистина, поредна. Багажът е подготвен от няколко дена, откакто имаме информация, че изпращат правителствен самолет за евакуация. Всички сме готови – в изчакване, и след малко потегляме към летището. Има светлина в тунела и скоро сме на българска земя. На спокойствие, на защитено място, в безопасност. Както е и за много други българи", разказа тя за БНР.

Премиерът Главчев: Очакваме извеждане на още 61 български граждани от Ливан

61 са българските граждани, които са с изрядни документи в Бейрут и които предстои да се качат на втория полет, организиран от страната ни. Това съобщи служебният премиер Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

"Авиоотрядът имаше готовност още вчера да тръгне за втори полет, но има процедури, които трябва да бъдат извършени в посолството в Бейрут. Те са към приключване. Днес около обяд да се надяваме, че пак обстоятелствата ще бъдат благоприятни и полетът ще бъде осъществен. Надяваме се до обяд да може да се запълни самолета, ако не, ще предложим места на държави-членки от Европейския съюз. По сведения от посолството и от Министерството на външните работи са общо 400.

Днес е динамична ситуацията, но минимум 61 ще са българските граждани, но не всички от тези 400 са заявили желание да бъдат евакуирани", обясни Главчев. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
395 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.10.01 | 14:25

2
Кои, УКРАИНЦИТЕ ЛИ? УКРАИНЦИТЕ са ХИЗБАЛА. УКРАИНЦИТЕ СА ХАЗАРИ БАЛТАЗАРИ БААЛЗЕВУЛИ (УГРО ТЮРКИ от ТЮРКСКИЯТ КАГАНАТ - ТИ'ЕЛ ТЕЛЕ БА'А'ЛИ преди ИСЛЯМА), а те са с УГЪРСКО - ЕВРЕЙСКИ произход АМОРЕИ ГЕРИ БАЛИ МАНГАЛИ от ФИНИКИЯ - ХИЗБАЛА от ЛИВАНО (ФИНИКО) - ФИЛИСТИМСКИТЕ (ИЗРАЕЛСКИ) земи. КЛАНЯТ СЕ НА БААЛ ЗЕ ВУЛ - ДЕМОНА на САТАНАТА АМОРЕЙСКИ САЩ.
ЦИОНИСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ

2024.10.01 | 13:41

1
Чифута е ниско подобие на човек, паразит, враг на човечеството, известен с това, че винаги лъже, мами, известен с кръвосмешателство, болен извратен в кръвтта, подъл, лукав, нечистоплътен, хлъзгав и лицемерен! Евреинт предаде Христос, евреин стои зад всяка война случвала се в Европа включително и 2-те световни! Евреи стоят зад извратеното движение лгбт, евреинът трябва да бъде унищожен, това е паразит, противен и вреден за човека !

Добави коментар

Водещи новини