Йеменските хуси обявиха, че са атакували израелските градове Тел Авив и Ашкелон

  • 27 септември 2024 16:03

  • 566
  • 1
Йеменските хуси обявиха, че са атакували израелските градове Тел Авив и Ашкелон
© Gettyimages

Свързаните с Иран йеменски бунтовници хуси обявиха днес, че атакували с балистична ракета и дронове израелските градове Тел Авив и Ашкелон, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2656

Израелската армия заяви, че е прехванала ракета, изстреляна от Йемен, след като по-рано през деня отекнаха сирени и се чуха взривове.

Говорителят на хусите Яхия Сария каза, че техните операции няма да спрат през следващите дни, докато Израел не прекрати офанзивата си в Газа и Ливан. „Ще проведем още военни операции срещу израелския враг в името на победата и заради пролятата кръв на нашите братя в Палестина и Ливан“, каза Сария.

"Хизбула" потвърди: Ръководителят на нейното звено за дронове Мохамед Срур, е убит

В последните дни израелските удари в Ливан убиха над 600 души. Конфликтът между Израел и подкрепената от Иран групировка „Хизбула“ е в най-горещата си фаза от над 18 години насам.

Междувременно ДПА съобщи, позовавайки се на информация от израелската армия, че един човек е бил ранен при ракетен удар на „Хизбула“ срещу Тибериада и други израелски градове покрай Галилейското езеро.

Според израелската армия групировката „Хизбула“ е изстреляла 10 ракети, като повечето от тях са били прехванати. Четири дрона, изстреляни от Ливан, също са били свалени в близост до граничния град Рош Ханикра на Средиземно море.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
566 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.27 | 18:20

1
Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може-----> shout.to/maxpro

Добави коментар

Водещи новини