Израел е нанесъл тази нощ удари по 75 военни обекта на "Хизбула"

  • 26 септември 2024 12:33

  • 207
  • 0
Израел е нанесъл тази нощ удари по 75 военни обекта на "Хизбула"
© gettyimages

Израелските въоръжени сили обявиха днес, че през изминалата нощ са нанесли удари по около 75 военни обекта на ислямисткото движение "Хизбула" в Ливан - както в южната, така и в източната част на страната, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2652

Израелски бойни самолети "атакуваха през нощта около 75 терористични обекта на "Хизбула" в района на (долината) Бекаа и в южната част на Ливан, включително складове за боеприпаси, установки, готови да стрелят (по израелска територия), военни сгради, терористи и терористична инфраструктура", гласи изявлението.

САЩ и Франция призоваха за прекратяване на огъня за срок от 21 дни след масираните въздушни удари, които предизвикаха опасения от война, обхващаща целия Близък изток, припомня АФП. При ударите в Ливан от понеделник насам загинаха над 600 души, включително много цивилни. В същото време подкрепяното от Иран ислямистко движение увеличи броя на изстрелваните към Северен Израел ракети и обстреля за пръв път Тел Авив.

Нетаняху е дал зелена светлина за прекратяване на огъня в Ливан

Според ливанското министерство на здравеопазването, при удар в Юнин, в Бекаа, са загинали най-малко 9 души и са били ранени 11.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
207 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини