Иран предупреди Израел за "опасните последици" от атаките му в Ливан

  • 23 септември 2024 21:30

  • 1895
  • 6
Иран предупреди Израел за "опасните последици" от атаките му в Ливан
© Getty Images/Guliver

Иран предупреди днес Израел за "опасните последици" от атаките му в Ливан, където "Хизбула" е обект на въздушни удари от страна на израелската армия, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3156

Говорителят на Министерството на външните работи на Иран Насер Канани "категорично осъди масираните въздушни удари", извършени от Израел в Южен Ливан, и "предупреди за опасните последици от новата авантюра на ционистите", се посочва в официално изявление.

Изявлението идва в момент, когато сблъсъците между "Хизбула" и Израел се засилиха през последните дни, пораждайки опасения за пълномащабен регионален конфликт, подхранван от войната в Газа.

Израел отново удари Бейрут

Канани определи израелските атаки като "безумни" и "остро разкритикува подкрепата, която САЩ оказват на Израел", като същевременно призова Съвета за сигурност на ООН да "предприеме незабавни действия“ за прекратяване на войната в Газа".

Палестинското ислямистко движение "Хамас" осъди също днес смъртоносните израелски удари, насочени срещу съюзника му "Хизбула" в Ливан, като ги нарече "варварска агресия".

"Тази варварска широкомащабна агресия е военно престъпление", се казва в изявлението, в което се подчертава "солидарността с (братята) в "Хизбула" и братския ливански народ", отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1895 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
⚡Важно съобщение⚡

2024.09.24 | 04:59

6
Рашистката педерация вече приема за ⚡⚡постоянно жителство⚡⚡ всички, които не харесват "западните либерални ценности". Копейки, възползвайте се от предложението и заминавайте за Мацква. От мацква ще можете да идете в "БРИКС", свободно да плюете по целия цивилизован свят и да общувате с талибани, кадировци, представители на хамас и хезбула и всякакви други тарамбуки. Предложението важи и за пребоядисани комундрели и други меки китки.
тея па

2024.09.23 | 23:32

4
камилари смешни, по-добре да си мълчат хахаха
и те

2024.09.23 | 23:34

5
са следващите, които ги чакат бомбени килими от "свободния демократичен цивилизован сеят" и стотици хиляди цивилни жертви
Мед ми капе на душата

2024.09.23 | 22:57

3
В смъртна схватка са чифутите и хизбулата :)

2024.09.23 | 21:58

1
Израел да не прекалява в Ливан ,и обратното Хизбула в Израел.Абсолютно ненужно беше.Няма смисъл от разширяване на конфликта след като единия не е приключил.

2024.09.23 | 22:11

2
Чифутската мафия търси световна война!

Добави коментар

Водещи новини